Metafora vydává krimi i literaturu pro ženy

texture 1504364 1280 2
Nakladatelství Metafora nabízí dva nové tituly. Jedním z nich je krimi Bez smilování a druhým romance pro chytré ženy Žár a led.

Joanna Schaffhausen přichází s dalším dílem krimi série, jejíž první díl Noc, kdy zmizela Bea Nesbitová vyšel v minulém roce. Autorka byla za svou prvotinu nakladatelstvím St. Martin´s Minotaur Books za nejlepší prvotinu žánru krimi.

Anotace

Ellery poté, co chladnokrevně zastřelila sériového vraha, který ji chtěl zabít, odmítla vyjádřit lítost a musela si vzít nedobrovolné volno v práci. Jakožto oběť brutálního násilí, kterému byla vystavena ve svých čtrnácti, musí také podstoupit skupinovou terapii. Jenomže Ellery má mnohem důležitější věci na práci než „poznat, co v jádru cítí.“

 Zaprvé – má podezření, že jeden ze členů terapeutické skupiny před lety napomohl k nespravedlivému odsouzení nevinného člověka za žhářství s následkem úmrtí. Za další – na Ellery se obrátila žena, která přežila brutální znásilnění, a očekává od ní pomoc. Muž, který ji přepadl a je stále na svobodě, má schopnosti Spidermana a oběti atakuje tak, že jim vleze oknem do ložnice.

 Ellery žádá o radu svého přítele Reeda Markhama, který ji kdysi osvobodil ze spárů úchylného vraha a později jí pomohl s prvním opravdu náročným případem v její kariéře a opět jí zachránil život. Reeda tato nepředvídatelná žena stále přitahuje, ale potíž je v tom, že nyní ho očekává velké kariérní povýšení a jeho šéf má jedinou podmínku: Reed se musí držet stranou od Ellery.

Ellery ignoruje veškerá varování. Namísto toho se hrabe v minulosti všech kolem kromě sebe – což jí v nejlepším případě přinese trvalý vyhazov z práce a v nejhorším skončí v márnici.

Další vyšlá kniha uzavírá volnou trilogii novodobých romancí o silných hrdinkách pro chytré ženy od Simony Ahrnstedtové (předchozí díly Nepřátelé a milencia Oheň a voda). Žár a led žánrově navazuje na předchozí romány a opět přináší velice silný příběh. Zajímavostí je určitě fakt, že autorka se narodila v Praze, ale krátce poté emigrovala její rodina do Švédska, kde od té doby žije.

Anotace:

Ambra Vinterová sní o skvělé kariéře ve významném švédském deníku, kde pracuje už několik let jako řadová novinářka. Kvůli práci přijíždí těsně před Vánoci do rodného městečka Kiruna na samém severu Švédska. Jde o druhořadý, nezajímavý úkol a Kiruna je navíc právě v prosinci snad nejtemnější místo na světě. Ambřiny vzpomínky na hrozné zážitky z dětství v pěstounské péči to ještě umocňují. Přesto ale právě tady potká muže, který ji silně přitahuje.

Tom Lexinton opustil vojenské speciální jednotky a stal se bezpečnostním expertem. Stále ho však trápí noční můry z poslední mise v Čadu, kde málem přišel o život, a trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Pronásleduje ho i marná touha po Ellinor, která mu zlomila srdce. Setkání s Ambrou mu do života přináší příslib světla a žáru – kdyby se odvážil nechat všechno, co ho trápí, za sebou.

Ambra se přinutí postavit ke své bolestné minulosti čelem a odhalí příběh, z něhož se nečekaně může stát celonárodní sólokapr. Ona i Tom se musí rozhodnout, zda dají svému vztahu šanci.

Author: redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.