Březnové knihy – Euromedia

paper 1990111 1280 2
Nakladatelství Euromedia sype na čtenáře hned od prvního dne měsíce zajímavé tituly. Těšit se můžete na thrillery, román 2. světové války i české autory. Jestliže jste navíc členy Knižního klubu, budete mít jejich knihy o něco levnější.

large

Další kniha od Taylora Adamse, autora strhujícího thrilleru Není úniku, mistra příběhů o mezních situacích, napínavých v každé vteřině a dramatických až do překvapivého závěru.

Mladí manželé James a Elle Eversmanovi projíždějí Mohavskou pouští vstříc novému životu. Nečekaně se jim porouchá auto a oni uvíznou uprostřed pustiny, bez vody, mobilního signálu a jakékoli šance na záchranu.

Z více jak kilometrové vzdálenosti je drží na mušce chladnokrevný a děsivě přesný odstřelovač. James s Elle jsou uvězněni za rozbitým autem a ze všech stran je obklopuje jen otevřené prostranství. Není kam se schovat ani kam utéct a nikdo nepřichází na pomoc. Dá se tohle vůbec přežít?

Ani muk

Malcolm a Harriet Bensonovi vypadají jako zcela obyčejní, usedlí padesátníci… až na to, že doma vězní desetiletou Daisy. A nyní se Bensonovi rozhodli do svého domova „přivést“ novou dceru.

Když pak malá Poppy zmizí, je to nejen začátek strašné noční můry pro její rodiče, ale i jednoho z emocionálně nejvíce vyčerpávajících případů detektiva Nathana Codyho a jeho kolegyně Megan Webleyové.

Nevěřte tomu

Bývala studentka medicíny Grace Seboldová strávila již deset let ve vězení na ostrově Svatá Lucie, kde byla odsouzena za vraždu svého přítele. Po celou dobu marně trvá na své nevině a upozorňuje na neprofesionální policejní práci. Nyní jí konečně svitla naděje. Případu se ujala Sidney Ryanová, její bývala spolužačka z univerzity, filmařka, která natáčí dokumentární pořady o skutečných zločinech. Ve všech třech předchozích případech se jí podařilo dosáhnout osvobození nespravedlivě odsouzených. Dokument Dívka ze Sugar Beach se brzy stává nejsledovanějším televizním pořadem, poukazuje na chyby ve vyšetřování a na jeho účelovost, sympatie publika se záhy kloní na stranu odsouzené ženy. Jenže pak Sidney dostane dopis od bývalého detektiva, který ji přiměje pohlížet na celý příběh úplně jinýma očima. Sidney začne pochybovat o tom, zda opravdu pomáhá spravedlnosti. Pokud chce zjistit pravdu, musí dát v sázku nejen svou kariéru, ale i život…

O nelásce

V nových povídkách se náš nejpopulárnější spisovatel opět vydává do známého hájemství příběhů „o manželství a sexu“, ale jak je pro něj v posledních dílech typické, pohled je to trpký, sebeironický a občas černočerně vtipný. Spisovatelovo alter-ego přichází o manželku, peníze, rodinné zázemí a v jednom případě dokonce i o psa, ale své ztráty sčítá s posmutnělým klidem. Výseky ze života, kde se láska odehrála kdysi dávno, nyní už je však nenávratně pryč, autor zachycuje s posmutnělým cynismem, který občas pózuje jako hrdinství, ale prozrazuje únavu a deziluzi. Tvrdý střet s realitou zde má řadu podob, ale obdobné poselství – totiž že to, co člověku nakonec zůstane, je jen on sám, a tomu, kdo se zpronevěří i sobě, nakonec nezbyde nic.

Udělám ti ze života peklo

DO PEKLA S TEBOU!

Když Carina zjistí, že ji manžel Jonas podvádí, zhroutí se jí svět. Jasně, touha a vášeň se po deseti letech manželství a dvou dětech kamsi vytratily, ale… Rozhodne se, že Jonase pošle do rozvodového pekla. A jeho milou Chantal s ním.

Rozběhne se jedinečné komické válečné tažení…

Jenže potom náhle stojí Jonas zase přede dveřmi…

Krejčí z Osvětimi

Autor se narodil ve vesničce Pavlovo na Podkarpatské Ukrajině v Československu, kde začíná jeho životní příběh o tom, jak se z židovského chlapce, který přežil Osvětim a Buchenwald, stal jeden z nejvyhledávanějších krejčích v Americe. Ve své biografii se autor krátce dotkne období šťastného dětství a potom popisuje útrapy v Osvětimi a Buchenwaldu, kde přišel o celou rodinu. Po válce krátce sloužil v československé armádě, potom pobýval v Budapešti, ale nakonec emigroval do Spojených států, kde si našel práci u společnosti GGG, v níž se postupně vypracoval z poslíčka až do nejvyšší exekutivy. Nakonec si založil vlastní oděvní firmu, která dosáhla takového věhlasu, že oblékal i přední americké osobnosti od sportovců, moderátorů přes slavné hvězdy, jako byl například Frank Sinatra nebo Michael Jackson, až po kongresmany a přední politiky, jako je Barack Obama či Donald Trump.

Tekutý písek

Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti… Tekutý písek byl vyhlášen nejlepší švédskou krimi roku, vychází ve 23 zemích. TEKUTÝ PÍSEK získal další prestižní ocenění GLASS KEY a titul Nejlepší severský kriminální román roku 2016.

TEKUTÝ PÍSEK získal další prestižní ocenění GLASS KEY a titul Nejlepší severský kriminální román roku 2016.

Unesená

Osmnáctiletá Karla Winklerová nebyla nikdy pověrčivá. Když v pátek ráno třináctého března nasedala do vlaku jedoucího do Kroměříže, netušila, že se ten den ze školy domů již nevrátí a pověstná třináctka se pro ni málem stane osudnou.

Kamarád Roman, kterého pokládala za svého dobrého přítele, spolu s bratrem a dělníkem z Ukrajiny zosnovali plán, jenž je měl přivést k finanční částce, kterou za každou cenu, a to i za cenu Karlina života, nutně potřebovali získat. Rozhodli se proto Karlu unést a po jejích rodičích požadovat vysoké výkupné. Dívka si vytrpěla své, když ji uvěznili na ukrajinské ubytovně ve městě Holešov. Ani po počátečním šoku a beznaději se ale nevzdala a odhodlala se o svůj život bojovat…

Kniha je inspirována skutečnou událostí. Děj příběhu je však víceméně vymyšlen.

Ženy v poklusu

Justine je stejně jako mnoho jejích stejně starých kamarádek neustále v běhu; hektický život v Paříži, práce i malá dcerka ji vytěžují na maximum. Je rozvedená a na hledání vztahu nemá čas, i když by ve skrytu duše o nějaký stála. Jedinou útěchu nalézá v Nanteil, venkovském městečku, kde vyrůstala a kde má dodnes kamarádky, se kterými se navzájem podporují. Právě přítelkyně jí pomáhají vrátit se zpátky k jejím kořenům, odhalit rodinná tajemství a snad najít i cestu k novému vztahu.

Království Elmet

Daniel žije se sestrou a otcem na samotě,ve srubu v lese, v izolaci od společnosti. Kdysi chodili do školy, ale stejně byli odjakživa jiní. Matka se občas objevovala a zase mizela. Až se jednou už nevrátila… Pro jejich otce platí totéž, taky se čas od času vytratí. Je to mohutný muž, pověstný svou fyzickou silou, který si vydělával rvačkami. A v podobném duchu vychovává i děti: aby se dokázali ubránit a prosadit svou pravdu. Fiona Mozley vykreslila portrét lidí z okraje společnosti a jejich život spojuje s keltským Královstvím Elmet, které existovalo v Yorkshiru. Přesně do takového království chce otec s dětmi vstoupit…

Author: redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.