Jan Stocklassa přiveze do Prahy Odkaz Stiega Larssona

Jan Stocklassa
Všichni fanoušci severské krimi by rozhodně měli znát základní kámen tohoto žánru, kterým je švédský novinář a spisovatel Stieg Larsson. Po celém světě proslul zejména svou trilogií Milénium, na kterou se snaží někteří spisovatelé navázat. Jedním z nich je i Jan Stocklassa, který zavítá 7. března do pražského knihkupectví Dobrovský na Václavském náměstí.

Jeho kniha příznačně nazvána Odkaz Stiega Larssona navazuje na pátrání populárnějšího předchůdce po vrahovi Francouze Olofa Palmeho. Palme byl jeden z nejkontroverznějších a zároveň nejrenomovanějších evropských politiků. Dne 28. února 1986 byl zavražděn v ulicích Stockholmu. Pachatel nebyl nikdy dopaden.

Stieg Larsson se pokoušel této vraždě přijít na kloub a zanechal po sobě 20 kartonových krabic vztahujících se k tomuto projektu. Právě Jan Stocklassa je jednoho dne objevil a rozhodl se pokračovat v objasňování teorie svého předchůdce. Vytvořil díky tomu velice zajímavý počin na hranicích detektivky a literatury faktu.

Knihu přijede do Prahy podepsat sám autor, což byste si neměli nechat ujít. Pojďte společně s ním zavzpomínat na legendu severské krimi Stiega Larssona.

Author: redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.